Sturnus vulgaris (estornell)
Sturnus vulgaris - CRBA

Sturnus vulgaris (estornell)

Llegir més
Col·lecció Col·lecció del Centre de Recursos de Biodiversitat Animal (CRBA)
Col·lecció específica Col·lecció Miquel Mont Ribot
Identificador Id. Espècie CHVAPAST00003A
Família Sturnidae
Camp/Matèria Biodiversitat
Ubicació Facultat de Biologia. Av Diagonal, 643
Autor (Id. Espècie) Linnaeus, 1758
Drets En copyright
Notes Els estornells són ocells gregaris, especialment a la tardor i a l'hivern, i formen estols de fins a 1,5 milions d'exemplars que volen sincronitzats fent figures espectaculars al capvespre. S'alimenten principalment d'insectes i la seva presència en entorns antropitzats pot ser beneficiosa per al control de plagues. Malgrat això, en ocasions ells mateixos són considerats una plaga per als humans. La seva dieta omnívora fa que puguin menjar gra i els grups tan nombrosos que formen els converteixen en una amenaça en molts entorns.
Taxonomia
Chordata, Vertebrata, Aves, Passeriformes, Sturnidae, Sturnus vulgaris
Llegir més