Upupa epops (puput)
Upupa epops - CRBA

Upupa epops (puput)

Llegir més
Col·lecció Col·lecció del Centre de Recursos de Biodiversitat Animal (CRBA)
Col·lecció específica Col·lecció Miquel Mont Ribot
Identificador Id. Espècie CHVABUUP00001A
Família Upupidae
Camp/Matèria Biodiversitat
Ubicació Facultat de Biologia. Av Diagonal, 643
Autor (Id. Espècie) Linnaeus, 1758
Drets En copyright
Notes La puput és originària d'Europa, Àsia, el nord de l'Àfrica i el nord de l'Àfrica subsahariana. Les poblacions europees i asiàtiques migren cap als tròpics a l'hivern, mentre que les poblacions africanes són sedentàries. La puput té dos requeriments per ocupar un hàbitat: que hi hagi terrenys amb una vegetació minsa per alimentar-se i superfícies verticals amb cavitats (arbres, penya-segats, fins i tot parets...) per fer-hi niu. La seva dieta inclou l'eruga de la papallona processionària del pi, cosa que converteix la puput en un aliat contra els danys de la processionària.
Taxonomia
Chordata, Vertebrata, Aves, Bucerotiformes, Upupidae, Upupa epops
Llegir més