Garrulus glandarius (gaig)
Garrulus glandarius - CRBA

Garrulus glandarius (gaig)

Llegir més
Col·lecció Col·lecció del Centre de Recursos de Biodiversitat Animal (CRBA)
Col·lecció específica Col·lecció Manuel Pérez Parra
Identificador Id. Espècie CHVAPACO00006A
Família Corvidae
Camp/Matèria Biodiversitat
Ubicació Facultat de Biologia. Av Diagonal, 643
Autor (Id. Espècie) (Linnaeus, 1758)
Drets En copyright
Notes El gaig té una distribució molt àmplia: des d'Europa occidental i el nord-oest d'Àfrica fins a l'Índia i la costa oriental d'Àsia. És capaç d'imitar els sons d'altres ocells com l'aligot comú o l'astor. El seu hàbitat natural són els boscos mixtos on creixen roures o alzines, i com a consumidor àvid de glans juga un paper important com a dispersor de llavors. Complementa la dieta amb altres fruits del bosc i insectes, i la varia al llarg de l'any, però emmagatzema glans per a l'hivern i la primavera.
Taxonomia
Chordata, Vertebrata, Aves, Passeriformes, Corvidae, Garrulus glandarius
Llegir més