Aquila fasciata (àguila cuabarrada)
Aquila fasciata - CRBA

Aquila fasciata (àguila cuabarrada)

Llegir més
Col·lecció Col·lecció del Centre de Recursos de Biodiversitat Animal (CRBA)
Col·lecció específica Col·lecció general (CRBA)
Identificador Id. Espècie CHVAACAC00260A
Família Accipitridae
Camp/Matèria Biodiversitat
Ubicació Facultat de Biologia. Av Diagonal, 643
Autor (Id. Espècie) Vieillot, 1822
Drets En copyright
Notes L'àguila cuabarrada és característica de les zones càlides i semiàrides de la regió paleàrtica. El seu rang de distribució s'estén de forma més o menys discontínua des de la conca mediterrània fins al sud-est d'Àsia. S'alimenta de conills, coloms, perdius i també sargantanes. A la península Ibèrica es considera una espècie vulnerable, mentre que a Catalunya el catàleg de fauna amenaçada, pendent d'aprovació, la considera en perill d'extinció. En les darreres dècades les seves poblacions han minvat notòriament, i el 2006 es van registrar tot just 65 parelles nidificants a les muntanyes de mitjana altura de Catalunya. La destrucció d'hàbitats i les línies elèctriques en són les principals amenaces.
Taxonomia
Chordata, Vertebrata, Aves, Accipitriformes, Accipitridae, Aquila fasciata
Llegir més