Sus scrofa (senglar)
Sus scrofa - CRBA

Sus scrofa (senglar)

Llegir més
Col·lecció Col·lecció del Centre de Recursos de Biodiversitat Animal (CRBA)
Col·lecció específica Col·lecció Alberto Salat
Identificador Id. Espècie CHVMARSU00001A
Família Suidae
Camp/Matèria Biodiversitat
Ubicació Facultat de Biologia. Av Diagonal, 643
Autor (Id. Espècie) Linnaeus, 1758
Drets En copyright
Notes El senglar viu en una amplíssima varietat d'hàbitats, des de semideserts a selves tropicals, boscos temperats o herbassars, i s'endinsa a conreus o fins i tot zones urbanes per alimentar-se. Tot i que no hi ha estimes per a la població actual, és molt abundant en moltes zones del seu rang de distribució, però la caça intensiva ha fet reduir-ne l'abundància a certes regions de l'est i el sud-est d'Àsia. Ha estat introduït a Papua-Nova Guinea, Austràlia, l'Argentina i Estats Units. A Anglaterra es va extingir al s. XIII, però se n'han detectat poblacions importades recentment. Se n'han descrit 17 subespècies, la més gran de les quals és Sus scrofa attila, que viu entre els Carpats i Iran.
Taxonomia
Chordata, Vertebrata, Mammalia, Artiodactyla, Suidae, Sus scrofa
Llegir més