Cervus elaphus (cérvol)
Cervus elaphus - CRBA

Cervus elaphus (cérvol)

Llegir més
Col·lecció Col·lecció del Centre de Recursos de Biodiversitat Animal (CRBA)
Col·lecció específica Col·lecció general (CRBA)
Identificador Id. Espècie CHVMARCE00003A
Família Cervidae
Camp/Matèria Biodiversitat
Ubicació Facultat de Biologia. Av Diagonal, 643
Autor (Id. Espècie) Linnaeus, 1758
Drets En copyright
Notes El cérvol viu a boscos caducifolis oberts, àrees muntanyoses obertes, herbassars, pastures i prats. Sol estar present en regions muntanyoses, on passa l'estiu a prats alpins i l'hivern al fons de les valls. Se'n reconeixen múltiples subespècies i hi ha controvèrsia sobre si les poblacions de l'Amèrica del Nord constitueixen o no una espècie diferent. Ha estat introduït a l'hemisferi sud (Austràlia, Nova Zelanda, Argentina i Xile), i reintroduït a llocs com Gràcia, el Marroc o Kazakhstan. Tot i que té un rang de distribució molt gran, el seu hàbitat s'està fragmentant al nord d'Àfrica, a l'Europa central, als Estats Units i al Canadà. En algunes regions la seva abundància el converteix en una plaga de les plantacions forestals.
Taxonomia
Chordata, Vertebrata, Mammalia, Artiodactyla, Cervidae, Cervus elaphus
Llegir més