Otis tarda (pioc salvatge)
Otis tarda - CRBA

Otis tarda (pioc salvatge)

Llegir més
Col·lecció Col·lecció del Centre de Recursos de Biodiversitat Animal (CRBA)
Col·lecció específica Col·lecció històrica
Identificador Id. Espècie CHVAOTOT00001A
Tipus d'objecte Espècimen animal
Família Otididae
Camp/Matèria Biodiversitat
Ubicació Facultat de Biologia. Av Diagonal, 643
Autor (Id. Espècie) Linnaeus, 1758
Drets En copyright
Notes El pioc és originari del nord del Marroc, l'Europa meridional i central i les regions temperades d'Àsia, on viu a herbassars oberts i camps de conreu. Les poblacions europees són residents, però les asiàtiques migren al sud a l'hivern. Era nadiu també a la Gran Bretanya, però el darrer exemplar salvatge va ser caçat el 1832. Actualment, Espanya i Portugal concentren el 60% de la població mundial. En les darreres dècades, la pèrdua d'hàbitat i l'agricultura intensiva n'han fet declinar les poblacions i ara es considera una espècie vulnerable. Tot i que vola, quan se sent destorbat prefereix arrencar a córrer i és capaç d'assolir velocitats de gairebé 50 km/h per fugir de les guineus.
Taxonomia
Chordata, Vertebrata, Aves, Otidiformes, Otididae, Otis tarda
Llegir més